HTML

Másként gondolkodó - outsider

Politikáról, társadalomról, kultúráról, oktatásról, magánéletről egyfelől kívülállóként, (outsider) másfelől meg- és átélőként. Van véleményem, akkor is ha ez egyedi, a magamé. Politikailag elkötelezetten a szociális érzékenységűnek vallom magam.

Friss topikok

Címkék

2012.04.09. 23:53 outsiderlali

Citátumok Ancsel Évától

Ancsel Éva egyik kedves, ha nem a legkedvesebb filozófusom. Íme citátumok Tőle: Az egyedüllét még nem magány. Inkább a lélek diétája a társasélet nehéz lakomái közt. * A gonoszság nem más, mint a karakterré dermedt gyűlölet. * Akinek nincs humorérzéke, az kicsinyke vétkeket se tud megbocsátani. A humorérzék tehát etikai jelentőségű. * Ha a mondat közepén csönd keletkezik, egy kicsinyke, félre nem érthető csönd, az olyan, mintha megnyílna halkan egy ajtó, s az ember betekintést nyer oda, ahol fontos dolgok éppen most születnek. * Akit szeretünk, azt ismerjük, de nem tudjuk és nem is akarjuk tudni a titkait. A szeretet nem ismer nyomozást. * Légy igazságos: van, akinek tud égni az arca attól, hogy ütött. * Az nem baj, ha dühöng az ember - az se, ha villámokat szór haragjában -, de az rettenetes, ha kihűl. * Nézz hosszan egy gyerekarcra, és látni fogod: ha van sors, hát nagyon korán elkezdődik. * Kiválasztottam a három, számomra legjelentősebb igét: "szeretni, szenvedni, tudni". Vajon léteznek-e egymás nélkül? * Aki szeret egy embert, az megeszi a főztjét akkor is, ha odakozmált. S ez teljesen racionális, hiszen úgy gondolja, hogy a másik ember lelke fontosabb az ő gyomránál. Különben is, a lélek a legfontosabb testrész. * Ha a nők szerelmesek lesznek szerda délután 14 óra 11 perckor, ebben az esetben 14 óra 12 perckor fog bennük fölmerülni az aggodalom, hogy megmarad-e nekik, akit megszerettek. * A testi sértésekről készíthető látlelet. Így az is megállapítható, hogy hány napon belül gyógyulnak. De ki mondja meg egy szóról, egy hangsúlyról, egy vállvonogatásról vagy egy röhögésről, hogy meddig lehet utána életben maradni, s miféle belső vérzésekbe hal bele ilyenkor az ember? * Ha az igazság nem is szokott győzni - vagy nagyon ritkán -, azért minden igazságtalanságon fel kell háborodni, mert ha mindenki vállat von, nem áll meg a lábán a világ. * Hogy mi az igazság, az nagyon fontos. De hogy kinek van igaza, az csaknem érdektelen. Mégis e körül folyik a vér. * Az emberi kapcsolatokban csak az egészen kis dolgok fontosak. * Szeretni kevesen tudnak, ez köztudott. De még kevesebben tudják elviselni a következményeit.

Szólj hozzá!

Címkék: éva ancsel


A bejegyzés trackback címe:

https://outsiderlali.blog.hu/api/trackback/id/tr124374429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása